2009-05-18
聽朋友講呢度既ribs 唔錯, 上星期五打電話booking星期六,餐廳話分3個時段, 6pm, 7.30pm, 9pm , 全部都要個半鐘交枱.Ribs – 都幾好呀, 本人覺得比一般美國餐廳更好, 起碼肉質唔會柴皮同乾, 又有豬肉味, 唔錯. Sidedish 有薯條& 什菜, 薯條就一般啦, 炸唔夠, 什菜就真係什菜囉, 冇加任何dressing , 可以不理.Carbonara 長通粉 - 一般啦, 汁唔夠creamy , 同埋d汁太小. 落單時waiter 已講明d pasta 都較硬身,我未去過 意大利, 唔知呢d係咪叫正宗,不過食慣港式煮法既我就有小小食唔慣,不過長通粉可以遂粒遂粒慢慢食, 都ok既... 燒什菜沙律 - 有燒過的青椒,黃椒,紅椒,茄子. 茄子好油,其餘3椒都ok. 不過正如其他食評所講,d沙律菜真係唔掂,菜邊已生绣,雖然係沙律菜唔係主角,都冇理由咁樣衰嫁? 甜品-杏仁巴菲配rum 酒什果, 杏仁雪糕好好味,好有nuts 既香味,rum 酒什果都唔錯,酒香果味剛剛好,very nice.
甜品-杏仁巴菲配rum 酒什果,