(非會員)
“Smallpotato”﹐你的語氣聽落不單止幾肯定呢件事的真確性﹐你更直接比喻係門外排隊等位的食客如隱君子一樣食上癮(no wonder why we see there are lot of people queue up during lunch hour, because they get addicted like people taking drugs)。由於事關重大兼且危及各食家的生命安全﹐希望你能夠停止「潛水」﹐即刻出來澄清一下你或者你D路邊社消息所講的落毒事件的始末同有關資料或者證據。如果真有其事﹐你絕對應該馬上通知食環署同警方去跟進﹐因為係犯法的﹐亦只有由有關部門跟進先可以徹底解決問題﹐我地亦都會好感激你的正直行為。但如果你只係唔知點樣道聽途說﹐然後上來實牙實齒地亂講一通﹐無論背後係咩原因﹐你都係散播不實的謠言﹐唔單止係誹謗﹐會影響呢間食店的聲譽﹐仲係欺騙呢度一眾食家﹐同詆譭所有俾你話食毒品般食上癮的排隊人士同食客﹐你應該馬上為此向所有人深切致歉。同時我希望editor能夠跟進一下呢件事﹐如果發現有人作出嚴重投訴或者不幸地進行誹謗時﹐應該如何處理﹐同埋以後再有同類情

同時我希望editor能夠跟進一下呢件事﹐如果發現有人作出嚴重投訴或者不幸地進行誹謗時﹐應該如何處理﹐同埋以後再有同類情況發生時都可以作為參考。唔該。