2017-06-09 233 瀏覽
Hungry pug是一間可愛小狗餐廳,係尖沙咀都幾多人嚟。朋友幾鐘意狗,特意嚟到充滿"狗環境"既地方食飯呢。煙三文魚凱薩沙律係一舊既形象,首先菜好似花,每個都有芝士同沙律醬,好足味。麵包粒幾脆,而煙肉少肥肉!煙三文魚好煙味,食落林身,易咬而不是不新鮮。全部野加埋好野味。鐵板美國安格斯牛柳配薯菜係勁野味香口既。薯菜炸得好新鮮,係有汁既先林,其他就金黃少少脆口既。以為好熱氣?都唔係,有半個蕃茄juicy又無乜酸味,又有豆同野菌幾好!安格斯牛柳係軟身易咬,我地叫5成熟,出到嚟岩岩好而無血水。細件個牛味重,完全無根位要訓練牙力,正既口感。加左餐要餐湯 餐包 飲品。餐湯加左20蚊要洋蔥湯,洋蔥味好香洋蔥味,飲落都幾濃同甜,好多洋蔥嫁。餐包軟林既麥包芝士,芝士好熱辣辣好味。我地再加多10蚊要左特飲。叫左青檸梳打,有泰國風情既感覺。青檸無檸檬個隻酸味,比較中和酸味多啲,如果真係怕酸,可以加糖水飲既,但好冰涼岩哂夏天飲。卡邦尼意粉配溫泉蛋,多cream sauce喔。配料多菇菌同煙肉。特別係意粉唔係平時長圓形,而係扁圓形,好似吸左更多cream sauce咁,軟硬岩岩好。好多八哥環境物包圍好得意 櫃

好多八哥環境物包圍好得意 櫃上有八哥物品,雖然多人講野,但環境暗暗地有少少情調。每個店員都著住件八哥tee好可愛,服務幾好喔。