2003-08-15
叫左個pizza alla tivoli,基本上幾大份兩個人都share得(類似pepperonis既small size),仲只是48 ja,個cheese同tomato sauce又夠晒濃又多餡,好味!另外個皮好薄好脆,好似食餅乾咁好得意,味道雖然唔夠new orlean pizza特別但係口感一定比所有pizza店出色~野飲叫左latte,唔錯呀,$12蚊(你去starbucks/pacific/mccafe都唔止啦),仲要杯野一黎到d香氣即刻撲鼻而來,同埋飲落都幾香滑。我覺得好好飲啦,不過我好少飲coffee,如果有邊度d coffee係極正既就介紹下啦~有d人話呢度d service好,但有d人又話好差,我發現到個原因啦~~點解呢?因為睇下呀boss係唔係度lor~~我岩岩入去個陣3/4點,咁岩成間餐廳無乜人,我入去食野好似阻住佢地吞pop咁成日想趕我走,例如1)d staff走晒出黎吹水仲要大大聲咁講+粗口滿天飛(廚房個d staff) 2)d staff(waiter除外)行過我個位會大大力咁dum一下個地,什麼意思??仲有我黎左咁耐淨係得一杯水飲晒無同我斟過,好彩叫佢斟
有d人話呢度d service好,但有d人又話好差,我發現到個原因啦~~點解呢?因為睇下呀boss係唔係度lor~~我岩岩入去個陣3/4點,咁岩成間餐廳無乜人,我入去食野好似阻住佢地吞pop咁成日想趕我走,例如1)d staff走晒出黎吹水仲要大大聲咁講+粗口滿天飛(廚房個d staff) 2)d staff(waiter除外)行過我個位會大大力咁dum一下個地,什麼意思??仲有我黎左咁耐淨係得一杯水飲晒無同我斟過,好彩叫佢斟都會斟......
到個boss叔叔番到黎就唔同晒啦,個個即刻各就各位乜事都無,仲定時定候同我斟水tim。
note: 餐廳d位好窄,爭d唔可以翹腳坐,我一起身就撞到盞頂燈。3/4點時候所有$28既lunch set都會叫唔到,不過5點前都可以散叫lunch time既野食,我覺得幾好食,不過我見你地話28蚊既會好難食,可能一分錢一分貨。但係想有好service記住5/6點去啦,因為個陣阿manager叔叔番左黎個個唔敢吞pop啦。