2018-08-02 4156 瀏覽
自從係網上見到呢間咖啡店嘅介紹之後,我就一直念念不忘,因為佢有黑毛豬义燒! 今日我終於試到聞名已久嘅Piggy 🐖Piggy 🐖黑毛豬义燒漢堡 🍔喇!真係超超超好味, 义燒厚切兼半肥瘦, 入味之餘,肥嘅部份仲好爽口😋,咬落一啲都唔油膩,而且佢地仲特別地配上青蘋果🍏片同羽衣甘藍,青蘋果🍏片嘅酸甜味同豬肉真心好匹配👍,不枉我地係烈日當空嘅大熱天排左半個多小時!提起排隊,因為店面其實好細,所以午飯時間一般都要排隊,加上店家唔會趕人,所以幫趁嘅客人可以舒適地享受食物,但等緊嘅人就要有耐心喇😜🤭。不過店家都好貼心, 會遞上傘子之餘又會奉上冰水俾你解暑👍。話明佢係咖啡店,好啡嘅我就一定唔會錯過啦😏。佢沿用澳洲特式,咖啡分黑同白, 我就點了白嘅latte, 豆方面就選了較fruity嘅味道,因為會跟啖啖肉嘅Piggy 🐖 Piggy 🐖 比較搭😁。另有一段小插曲,就係食食下店員唔小心打翻左隔離枱點嘅咖啡😱,弄髒了朋友的裙子, 仲要係淺色架😔,好彩即時洗得乾淨啫, 唔係都幾慘!不過承蒙朋友嘅犧牲,我地就得到free coffee ☕咯 🤭。

2018-08-02
  • Piggy Piggy