2022-10-12 1009 瀏覽
呢個星期,不停見身邊朋友去嘅呢間新餐廳,見咁正,快啲約朋友去,橫掂約一餐約左好耐嘅生日飯,就呢間啦。當我食緊呢餐post IG story 都好多人問,介紹番佢係灣仔新開嘅Ozakaya。有串燒有天婦羅有刺身有壽司仲有勁靚嘅cocktail,基本上適合所有人,只要你鐘意食日本野。我食呢個Tasting Menu,唔駛諗,total 11樣由前菜到甜品嘅journey,係了解呢間餐廳嘅最好入門,我想講,真係勁勁勁抵食,飽到夜晚訓唔到咁滯。有幾個最remarkable嘅item,為左佢而黎嘅海膽多士,係我食過嘅頭三甲,朋友話天婦羅好過城中一間出名日本師傅勁嘅居酒屋,海膽魚籽龍蝦汁天使麵食到有滿滿幸福嘅感覺,刺身壽司有日本真蠔又有大拖又有秋刀又有石垣全部都有番咁上下,頭段嘅生和牛Tataki同帶子Mousse,唔係剩係實驗性,味覺都非常精彩。最尾主菜澳洲和牛M6 rump cap,又係你不能錯過,唔食牛的話,仲有不錯的立鱗燒。尾聲嘅甜品梳乎厘都唔係求其,仲要幾個店員又靚仔又好傾,而家soft opening未係好多人識要快啲去,呢個價錢,絕對超值。當然仲有個貴少少嘅Menu其實仲值得試,想知

有串燒有天婦羅有刺身壽司仲有勁靚嘅cocktail,基本上適合所有人,只要你鐘意食日本野。

當然仲有個貴少少嘅Menu其實仲值得試,想知PM話你聽,不過我覺得一般人食呢個都已經非常之驚喜。

相信呢個價錢一定會爆,要食要訂位就快。