2021-12-20
話說星期日行到攰就試吓呢餐廳,點餐時8:45pm,點兩個main 加個 side dish, 再試個fluffy pancake 當飯後甜品,佢話last order,咁一次過點哂。問佢個pancake可否稍後上,食咗main 先上,職員話儘量,因為main 同甜品唔同司傅,時間未必夾到,我哋話ok,同師傅安排一下,拖到最好,職員話試吓。後尾佢張單上係甜品度備註「叫起」。我地想食到一半時就叫起,大家幫幫手,唔好為難大家。Side dish好快上,快食完時個和牛漢堡再上,魚生飯要再等多五分鐘先上,之後個pancake即上,張枱都放唔哂。我話呢個要遲少少先上,個魚生飯都未掂,個staff面有難色,我話張單寫好咗後上,比少少時間我,我話你係「茶記」我冇所謂,之後佢sigh一下就攞走咗。我地食多十分鐘就叫佢準備pancake,唔駛一分鐘就上枱,唔駛問亞貴,同一碟,已涷了。9點半叫你埋咗條數先。餐廳收十點九點last order。我8:52分落電腦,9點25分食完。同茶記差唔多,仲要比多咗$。兩個人食四百蚊,唔多錢,預咗,但不如你改名茶記,我會adjust expectation。食物品質一般,
食物品質一般,唔覺有咩特別,係隻蛋囉。
我地已坐卡位有張方枱,坐圓枱唔使擺得哂啲碟,要成日叫佢地收走啲碟。
如果staff一開始同我講唔得,我會去食food court或者唔點pancake。同埋請註明佢地收九點半,唔係十點。
唔好比佢外表呃到!