2024-01-31 554 瀏覽
去左Outback,一試就中意!甜品先講,雪糕球嘅香滑,配上熱朱古力醬,真係融合得剛剛好,冷熱對比玩得悠閒自在。雪糕冇得輸,啖啖都係實在嘅快樂。講返正菜,跳過普通嘅前菜,根本係為咗主菜到黎。香辣燒蝦飯夠哂味,辣度啱啱好,湊埋飯更加夾,就算蝦燒得香口,都抵唔過嗰碗飯喺度呼喚我。蝦本身都嚟得夠juicy,燒得外脆內嫩,咬一口味兒真係正!至於個燒盲槽魚柳,逼到真,個人覺得有少少乾,可能燒得過火咗啲。不過講真,底下嗰啲飯勁好食,同香辣燒蝦飯慨念差唔多,少咗辣添咗香,仲有嗰股魚鮮味,真係幾夾。最後,雖然唔係專業食評人仲有啲生疏,但呢度嘅食物同服務都真係值得讚一讚,享受到每次食飯嘅時光,真係好正!🍤🍚🐟