小妹其實一路都好想試下食omakase,呢日終於的起心肝同朋友嚟咗呢間位於灣仔月街嘅 日本餐廳,初嘗omakase 好滋味。呢間餐廳嘅omakase除咗 可以食到刺身同壽司之外,仲包括多款熱食,所以唔係特別好魚生嘅食客都啱食架~ 第一道菜係仁奈刺身、鮟鱇魚肝同炸沢蟹。刺身食落有淡淡柚子香味,鮟鱇魚肝味道都幾鮮味,炸沢蟹食落脆卜卜,雖然三者口感各異,但味道出奇地夾wor ~ 刺身方面仲有厚岸蠔、北寄貝刺身配炸北寄貝肝臟。厚岸蠔非常鮮甜,配上海葡萄口感層次更加豐富; 北寄貝刺身好爽口, 雖然北寄貝極光作有啲苦澀味,但係味道都幾特別,值得一試~ 另外仲有赤身同中拖羅刺身,因為新鮮,所以一d 腥味都無呀!!! 壽司有五款,其中三款都係魚類,但係配咗唔同嘅調味料,三款味道都非常鮮甜,各有特色。 當中我覺得大拖羅壽司係最好味嘅,因為魚肉非常肥美呀!! 另外仲有牡丹蝦配魚子壽司,蝦肉爽口,魚子食落卜卜爆開,鮮甜到爆呀!!熱食種類亦都唔少,包括炸豬扒、煙肉蘆筍串燒、燒白鱔、天婦羅同明太子炒烏冬。 每款熱食都非常美味, 當中我覺得燒白鱔同煙肉蘆筍串燒係最好味嘅!! 因為燒得好香好惹味 😋 食到呢個時候其

呢間餐廳嘅omakase除咗 可以食到刺身壽司之外,仲包括多款熱食,所以唔係特別好魚生嘅食客都啱食架~

熱食種類亦都唔少,包括炸豬扒、煙肉蘆筍串燒、燒白鱔、天婦羅同明太子炒烏冬。 每款熱食都非常美味, 當中我覺得燒白鱔同煙肉蘆筍串燒係最好味嘅!! 因為燒得好香好惹味 😋 食到呢個時候其實已經會覺得好飽,但估唔到仲有蕨餅做甜品,真係大滿足呀!!所以我覺得呢個omakase其實都算係幾抵食!! 性價比高呀!!

2019-01-10