2016-10-29
今日一家人嚟試Omakasae,提前同店主講你想要嘅價錢(由200幾到千幾不等)然後由師傅發板。第一次嚟已經好有驚喜,由主菜到最後嘅冷麵全部都好滿意。前菜果個青瓜配蟹膏麵豉演出醬好特別,蟹膏味好籠郁;第二樣係日本番茄,師傅話日本人鍾意蘸鹽食,試過之後都覺得唔錯,不過我個人覺得鹽隔離個汁好食D;第三樣係刺身拼盤,有䲞魚、北極貝、牡丹蝦、鯖魚、帶子、三文魚腩同海膽魷魚,師傅仲專程教我哋應該由邊樣開始食,呢度D刺身比外面好多舖頭好好多,完全無雪味,尤其北極貝、帶子同海膽魷魚好鮮甜,另外鯖魚配姜蓉同蔥一齊食幾鮮味;第四係法國生蠔,海水味勁濃,入口好creamy,啱曬我呢個蠔癡,齋滴兩滴檸檬汁已經足夠;第五係多士配吞拿魚蓉同三文魚籽,第一次咁樣配搭食多士不錯,每一啖都食到魚蓉香同三文魚籽嘅咸味;第六係鰻魚玉子燒,玉子燒好香好滑,鰻魚夾埋玉子燒味道好夾;第七係鱈魚燒同薯蓉,鱈魚燒夠香夠滑,D薯蓉配埋D汁一齊食好味;最後係蕎麥冷麵,冷麵軟硬適中,仲有一個好似沾麵嘅醬汁,蘸嚟食唔錯總括嚟講絕對物有所值,下次一定會再嚟
前菜果個青瓜配蟹膏麵豉演出醬好特別,蟹膏味好籠郁;
第六係鰻魚玉子燒,玉子燒好香好滑,鰻魚夾埋玉子燒味道好夾;
總括嚟講絕對物有所值,下次一定會再嚟