餐廳: Poke Go (漆咸道南)
資訊:

2023-01-21 128 瀏覽
話說早兩日去咗故宮博物館同公司一班同事參觀行咗大半日覺得非常之肚餓諗住去尖沙咀又唔知食咩好呢個時候見到好靚好吸引嘅夏威夷裝修風格決定入去試試原來係呢幾年都好受歡迎嘅poke bowl餐廳裝修風格好特別 bar枱後面放滿滑浪板唔知係唔係老闆係夏威夷帶返黎架呢哈哈睇下個menu都好多選擇餐廳仲配搭好幾款signature bowl如果鍾意自己揀配料呢度有好多款唔同嘅選擇我呢啲懶人決定試吓餐廳嘅推薦配搭呢一個ONO bowl ($108)有三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬同芝麻全部都係我鍾意食嘅嘢 一於揀佢啦另外見到隔籬枱有人飲緊好吸睛既飲品我即刻叫多杯菠椰菠蘿ME($42)只係等咗5分鐘左右就會有嘢食啦個飯一上到枱真係嚇親 咁大碗既!?成個碗鋪滿配料 多到完全睇唔到啲飯所有味道都非常之夾三文魚亦都非常厚切 仲比咗好多三文魚 大滿足!原來每碗飯都配有一片炸蓮藕我本身唔係一個鍾意食蓮藕嘅人但呢度嘅炸蓮藕片非常之脆 好似食緊薯片咁顛覆咗我對蓮藕嘅印象試埋杯菠椰菠蘿ME入口非常之重椰子味 加埋酸酸甜甜嘅菠蘿同poke bowl非常之咁夾!
話說早兩日去咗故宮博物館

呢度有好多款唔同嘅選擇
我呢啲懶人決定試吓餐廳嘅推薦配搭
全部都係我鍾意食嘅嘢 一於揀佢啦

另外見到隔籬枱有人飲緊好吸睛既飲品
我即刻叫多杯菠椰菠蘿ME($42)
只係等咗5分鐘左右就會有嘢食啦
個飯一上到枱真係嚇親 咁大碗既!?

成個碗鋪滿配料 多到完全睇唔到啲飯

所有味道都非常之夾
三文魚亦都非常厚切 仲比咗好多三文魚 大滿足!
原來每碗飯都配有一片炸蓮藕
我本身唔係一個鍾意食蓮藕嘅人
但呢度嘅炸蓮藕片非常之脆 好似食緊薯片咁
顛覆咗我對蓮藕嘅印象
試埋杯菠椰菠蘿ME
入口非常之重椰子味 加埋酸酸甜甜嘅菠蘿
同poke bowl非常之咁夾!

2023-01-19