2013-08-09
話說當日上完兩間廠,番到香港時同行朋友話要去 High Tea,成五點咁滯,於是飛的去九龍塘睇下食唔食得切啦!本來想試 Greyhound 單骨雞翼,友人話想去 Pizza Express 喎,所以最後揀左呢度。由於呢個唔係午飯又唔係晚飯時間,所以唔駛等就可以入座。我地冇睇下午茶餐牌(其實唔知有冇),反而點左 set lunch,朋友還未吃午飯呢!我地二人點了午餐既薄餅,另外散點了一客麵包球同橄欖油香辣意粉。點完就享受住天然光吹水等開餐嘞!麵包球一客共有九件,細細件圓圓的好趣緻,配三款醬,分別係牛油﹑香草牛油及莎莎醬。我最愛點香草牛油,好正!午餐既薄餅係有匈牙利腸仔既美國薄餅,配沙律同吃,不過啲腸仔味太搶,好濃味。最後嚟既係橄欖油辣炒意粉,要考意大利餐廳廚房點這個就啱了,冇乜配料但好講調味到唔到家,呢間不過不失啦!平時又一城既食肆喪等位,even 喺公司附近的分店也要排,你話係咪好食到點都要等又未至於,但今日唔駛等就有得嘆真係相當唔錯呀!