2018-10-31
早前約咗表姐食晚飯,黎到呢間位於中環嘅高級日本餐廳。 餐廳嘅裝修充滿日本風情,而且好有格調,有一種好chill嘅感覺,仲設有長吧枱,可以畀客人品嚐美酒。餐廳提供多款清酒同雞尾酒,食客可以小嚼一杯~ 我哋兩個人總共叫咗四道菜。 北海道帶子刺身薄片配牛油果青蘋果柚子醬、 軍艦壽司、牛面頰肉同埋鰻魚蛋包飯。 帶子刺身好鮮甜,配上牛油果蓉一齊食感覺好新鮮, 味道清新。 軍艦壽司有四款口味分別係海膽 吞拿魚蓉、蟹肉同帶子。 我哋覺得四款都好好味,因為食材好新鮮,唔會有腥味而且每款軍艦壽司都配上唔同嘅配料,廚師別出心裁嘅配搭,令到軍艦壽司食起上嚟味道好和諧。 牛面頰肉煮得好腍好入味, 食起上嚟有啲似牛,醬汁香濃得嚟又唔會蓋過牛味~ 鰻魚蛋包飯嘅份量好多,鰻魚大大份;蛋煮得夠香滑,炒飯粒粒分明,每粒飯都有醬汁包住,好好味!值得一讚嘅係每道菜嘅賣相都好靚,好似一件藝術品咁,可以話係色香味俱全。 想食日本菜,又想搵個地方飲番杯,呢間餐廳可以一次過滿足你兩個願望~