2019-01-15
聖誕係就係未到,但琴日已經同好友放工時去左坐船船到尖沙咀睇燈飾!今日就來個聖誕餐前奏! 冰鎮鮑魚聖誕樹 $128這一道菜真係好有冬天嘅感覺! 因為佢係有冰冷感, 佢地將西蘭花煮熟再雪凍,加上在似雪山嘅薯蓉上,另外仲有三色椒同鮑汁,係就係凍左啲,但idea 好好,好吸晴,而且健康,上面有四粒彈牙嘅鮑魚自。令菜式更加矝貴。 海皇龍蝦扁意粉 $268龍蝦唔一定要配合伊面食,個龍蝦無論肉同汁都香濃,龍蝦爽口彈牙又夠多肉,意粉面舖上了厚厚的汁,很滿足! 繽紛芥蘭炒帶子 $188 聖誕沙冰 $32火龍果加香蕉冰沙,果汁味十分濃郁,冰沙都好吖,可以飲耐啲!顏色紫紅色,好靚,又有聖誕氣氛! 映雪白切糕 $28 質地似驢打滾煙靭,外面充滿薄脆麥片,裏面係椰汁糕點,少少甜少少涼,一件真係唔夠,兩件剛剛好,這餐聖誕餐真夠圓滿!
冰鎮鮑魚聖誕樹 $128
海皇龍蝦扁意粉 $268