2020-03-13 378 瀏覽
之前食過一次已經俾佢圈粉 成為咗心目中第一名嘅任食火鍋🥰比起同類型嘅火鍋店佢嘅環境 服務 食物種類同味道都更勝一籌 😌👍🏻佢哋嘅防疫措施做得唔錯 會探熱同埋提供搓手液同口罩袋 俾人嘅感覺都好乾淨👏🏻💰《價錢》💰我食530pm-730pm early bird 😎 人少啲又平啲🤫120分鐘精選嫩牛吃到飽 $158 加一☝🏻🥘《湯底》🥘揀咗秘方麻辣鍋🌶🌶湯底係火鍋嘅精髓 佢哋嘅麻辣濃得黎又唔會太麻太油太咸 會落咗啲藥材 仲要加入鴨血勁正勁入味🤤🥢《小食》🥢(排名分先後)1️⃣炸番薯🍠佢哋個炸粉做得幾好 似天婦羅漿咁薄 番薯炸完甜度更高超正👍🏻🤤2️⃣炸五餐肉呢個組合勁邪惡 但太好食我忍唔住encore左 😈3️⃣台式小香腸4️⃣皮蛋豆腐幾用心 有木魚絲皮蛋肉鬆配搭😆5️⃣士林鹽酥雞同夜市食到一樣😼 但用雞胸炸所以會乾🤓6️⃣滷肉飯喺出面自己畢 但個味我覺得唔太台灣同有啲咸🥱🥘《火鍋配料》🥘1️⃣安格斯肩胛牛肉🐮我哋揀嘅set有5款肉 當中最好食 肥瘦均勻又唔會好柴👍👍 豬同雞都OK五花牛就有啲太肥😢2⃣寬粉呢個係我同朋友嘅最愛😻比起平時食嘅更易熟 超級索湯吸收曬湯底嘅精華 爆推😂🤟3⃣花枝漿佢哋嘅漿等同我哋成日食開嘅滑
之前食過一次已經俾佢圈粉 成為咗心目中第一名嘅任食火鍋🥰

💰《價錢》💰
120分鐘精選嫩牛吃到飽 $158 加一☝🏻

🥘《湯底》🥘
揀咗秘方麻辣鍋🌶🌶

🥢《小食》🥢(排名分先後)
1️⃣炸番薯🍠

2⃣寬粉
呢個係我同朋友嘅最愛😻
比起平時食嘅更易熟 超級索湯吸收曬湯底嘅精華 爆推😂🤟
3⃣花枝漿
佢哋嘅漿等同我哋成日食開嘅滑~呢個漿有埋勁多花枝粒係入面 夠味又有口感!! 🥰
4️⃣海鮮🦐
隻蝦真係好新鮮 肉勁彈牙😋另外食咗細粒嘅蜆仔都冇沙😆
5️⃣丸🍢
呢度有勁多唔同嘅丸夾 但我費事食咁多撐飽晒🤣
6️⃣台式蝦餃&蛋餃
味道似魚皮餃多過蝦 蛋餃個餡係普通水餃但係個皮比較薄 都幾得意🧐
7️⃣菜類🥬
我同朋友打邊爐必食娃娃菜同蘿蔔😂 兩樣都係好索湯 所以味道比較辣🤤 要讚下呢度嘅蘿蔔完全冇渣👍🏻 選擇勁豐富連地瓜葉皇帝菜都有🤓

🍹《飲品&甜品》🍨
黎呢度一定要試下佢哋嘅冷泡茶系列 好濃! 我最鐘意就係洛神花茶同埋桂花烏龍~🤤
最後仲有一人一盒MÖVENPICK雪糕送 勁揼本🍦
而家做緊優惠只要like/follow牛大人fb/ig 就會有黑糖珍珠鮮奶😋 佢哋嘅珍珠出奇地好食同出面買嘅有得揮😆
間唔中食一餐放縱一下超滿足🥳👍