2020-12-20
今日夜晚外賣因為唔可以堂食,不過攞咗返屋企都仲暖既。叫左海鮮pizza同羊架,仲有甜品Tiramisu同Apple Crumble。個海鮮pizza幾特別,加咗好多香草同少量嘅辣椒子,海鮮都幾好咬落去感覺到新鮮嘅,總結味道幾好不過有少少辣。另外佢會再提供辣椒汁同辣椒,食得辣嘅可以再加辣。羊架好食,一啖可以咬開,煮到啱啱好,佢喺上面加咗好多芥辣同椰絲,第一次咁食,我自己覺得好食,仲有其他配菜例如蘿蔔、紅椒同薯仔,配菜都好好食。甜品Tiramisu同Apple Crumble,我自己唔多食甜品,不過食得出係自家製作,有誠意。Tiramisu整到淋淋地又creamy,個底好似係手指餅加咖啡酒,食得出一層層既口感。Apple Crumble,加咗好多餅碎,我自己對餅碎一般不過個蘋果底就整得幾好食,而且又唔太甜。總結佢哋煮法特別嘅,可以試吓。
總結佢哋煮法特別嘅,可以試吓。