2016-12-28 1388 瀏覽
有陣時就係咁,有好多嘢想食,但係到你諗食咩嘅時候,就諗唔起。The Salted Pig 就係其中一間我想過食,但係又會唔記得咗佢嘅漏網之魚。不過唔知係唔係期望過高,又好似唔係我想像之中咁其實係好食嘅,不過又唔係好好好好食咁囉我要咗一個snack platter 同佢哋嘅招牌suckling pigplatter 大部分嘅嘢都好食,特別係薯條,夠粗又香脆。scotted egg 又係正嘅,要整得好都唔易,因為烚完又要炸,重要保持到個溏心,真係唔容易。炸雞翼同炸骨就一般般,雞翼嘅炸皮有啲heavy,炸排骨就炸到好乾,可能我無送啤酒,如果同啤酒一切食應該會好味啲~suckling pig,啲肉好juicy好嫩,個皮非常之脆,但係又唔太硬,果然係招牌菜。不過唔知係唔係真係乳豬,所以啲肉有少少豬騷味,我唔知呢啲叫唔叫好,不過就未必係人人鍾意。呢度嘅份量都幾多架,2個人去食可能有啲多同叫唔到好多嘢,呢度都係適合4,5個人去多啲~
不過唔知係唔係期望過高,又好似唔係我想像之中咁

其實係好食嘅,不過又唔係好好好好食咁囉

2016-12-25