一直都聽講呢間日本串燒十分難預約,一個幾月前就想試下係咪真係名乎其實,今日終於嚟到試🥹店入面裝修好有日本地道小店風,坐Bar枱好有Omakase 感覺,日本師傅仲會同客人飲酒,成個vibes都好relax好舒服👍🏻我哋主要叫嘅都係熱門菜式第一碟食係薯仔沙律,我真係唔明點解一個咁普通嘅薯仔沙律可以咁好食😂落咗特別嘅調味料,連平時唔鍾意食薯仔嘅朋友都覺得好好食👍🏻Impressive其餘嘅炸物都好高質,炸粉薄,每樣野都拿捏到啱啱好嘅金黃色👍🏻特別難忘嘅係水牛芝士,鯡魚子昆布海膽同明太子意粉。炸鯡魚子入邊好爽口嘅一粒粒魚子,加上面頭好creamy嘅海膽,一暖一凍嘅口感,完全衝擊味蕾😳口感非常豐富!明太子意粉望落普通,但係食落口絕對有驚喜,完全冇諗過一間串燒店整個意粉都可以禁好食😂炸雞胸肉芥末醬雞胸好嫩🤤好夠熱好夠脆👍🏻唯一個人覺得一般嘅係日本水茄子漬物,見佢寫咗喺牆上,係廚師推介就試下。水茄子口感比較爽身,同我本人期望軟林林茄子吾同。但係不得不説調味非常特別,味道有少少似蒸魚豉油,有薑蔥,加上芝麻嘅香味,出邊好少食到嘅冷盤,只係唔岩我個人口味😂總括而言,我覺得好值得試,價錢吾貴,食物高質👍🏻

我哋主要叫嘅都係熱門菜式
薯仔沙律

特別難忘嘅係水牛芝士,鯡魚子昆布海膽同明太子意粉。

炸雞胸芥茉醬

炸雞胸肉芥末醬
雞胸好嫩🤤好夠熱好夠脆👍🏻
日本水茄漬物

總括而言,我覺得好值得試,價錢吾貴,食物高質👍🏻
Overall: 8.5/10
2022-06-03