大學個陣Gradtrip想去西班牙自由行,專登reg左2個sem上西班牙文🤗食完呢餐真係忍唔住講返句la comida Española es muy muy deliciosa!!😋❤️ 今個星期已經過左一半,係時候飲少少酒同食餐好獎勵自己~室內環境感覺優雅,好鍾意呢種深色系。每枱客人都有枱燈,增添一種温暖既感覺。Welcome drink 有sangria 同lemonade🍷🍋黎到西班牙餐廳梗係要飲出名既西班牙果酒紅菜頭凍湯💓平時好少飲凍既湯,估唔到味道唔錯。紅菜頭blend到好稠,好似飲緊紅菜頭蓉咁。面頭加左乳酪同杏仁碎,酸酸甜甜好開胃☺️西班牙脆包配烏魚子同白銀魚柳🍞呢個超級推薦!😍今晚最愛既菜式!平時食包一係驚太冧,一係驚太硬。今次打卡玩左咁耐仲keep住脆身👍烏魚子加忌廉,配搭出色, 鹹香味好正。魚柳配三文魚籽同樣相得益彰😋辣蕃茄醬馬鈴薯🍅🌶️賣相麻麻,唔鍾意d茄醬唧到一條條咁密密麻麻。不過佢地份量又控制得好好,每粒薯仔沾上少少啱啱好清得曬。薯仔粒外皮脆,入面軟糯👍香煎西班牙走地黃油春雞🐥切開見到肉汁😋雞肉嫩口,有三款不同醬料配搭。配菜既青椒仔有驚喜黑毛豬肋條肉燴西班牙飯燴飯濕

黑毛豬肋條肉燴西班牙飯
燴飯濕度啱啱好,飯粒唔會太乾變硬,而且吸滿汁非常惹味。黑毛豬肉質結實😙

甜品有tiramisu簡直係happy ending🎉酒味唔太濃郁亦唔會太甜,toppings有朱古力脆脆同脆餅。

全家福❤️