J.moon

2021-11-19 57 瀏覽
環境好chill,除咗天花板上面嘅萬千月球,每張枱面上都會有盞月球燈🌕😍,勁靚!! 餐廳有室外同室內,座位好舒服,一坐低就唔想起身,環境夠靜,好啱傾計!!另外用餐時間1.5小時。🔻Japanese Eel and Edamame Risotto w/ Teriyaki Sauce🔻饅魚份量夠多,唔會淨係喺面上邊鋪一兩條細細塊咁👍🏻,真材實料!!照燒汁加鏗魚片呢個組合係好惹味,但亦好易有好漏嘅感覺,但佢巧妙咁加咗毛豆,中和返照燒汁嘅味,呢個配搭有驚喜👏🏻!!🔻Truffle Wild Mushroom Risotto(v.)🔻鍾意佢Risotto嘅做法,係偏硬身,我個人認為相對正宗😋。黑松露味夠香,滿滿的滲入Risotto中,菇類係薄切一塊塊,面頭加咗細細粒嘅蔥花増添層次感,睇得出餐廳係好用心亦好細心咁烹飪食材。🔻Deep Fried Netted Spring Rolls w/ Lychee Dressing🔻好好味!鍾意佢個皮嘅做法係越南網狀薄皮,咬落去卜卜脆好有口感,就算攤涼咗都依然係咁鬆脆!!個荔枝沙律醬好fresh好夾! 強烈推介!! 送酒一流!!🔻J.Moon Pizza🔻一

🔻J.Moon Pizza🔻
一見到個賣相已經覺得好吸引😍😍,係大大隻溫泉蛋啊!!無諗過pizza都可以配溫泉蛋,成件事好驚喜!! 其他配料都落得好足好豐富,餅底又脆又薄,無得彈🤩!!

🔻Aries🔻
好鍾意佢用星座♈做飲品🍸嘅主題,餐牌上除咗有註明成份,仲會有同你嘅對話,點解屬於呢個星座嘅你適合叫呢杯,成件事好有互動好貼心!💓兩杯Cocktail我都好鍾意哈哈!! 先講呢杯,味道酸酸甜甜,新鮮柚子味較突出,由頭fresh落尾,真係好岩鍾意無耐性嘅白羊仔😂。

🔻Pisces🔻
個賣相一睇就知一定岩哂浪漫主義嘅雙魚座😂,冰花冰球置身係漆黑嘅杯中,就好似形容緊雙魚座弧獨脆弱嘅玻璃心,冰面上嘅粉紅花就係佢地嘅少女心,好岩鍾意自憐嘅雙魚座🤣🤣。Vodka味道好香,但飲落係甜甜嘅蘋果味,最尾會飲到少少青蘋果嘅酸甜,所以唔洗擔心太甜。