2021-05-10
雖然銅鑼灣係好逼,但行到去fashion walk 個度其實就會比較鬆動,我地選左間食burger 既moo moo plus 享受周末時光。餐廳有bar枱同普通餐枱,有好多外國人係度食,感覺有D似赤柱。我地點左個經典之堡同滋味雞堡。經典之堡的確唔錯,用優質安格斯牛肉,打成既漢堡夠厚,包係有烤過,脆脆地但內裡又有鬆軟感。牛肉非常juicy!! 雞堡滋味既位係個醬酸酸甜甜,但又有點微辣,原來係加左D是拉差醬。雞肉都夠嫩滑,一樣都係肉汁非常多!配上既黑醋沙津、蕃茄亦新鮮。份量都適中,但食完成個又冇覺得膩wor!既然唔膩又會想開另一個胃,食食甜品。叫左獨一無二 (new york cheese cake),估唔到一份係有兩件,一件有清新士多啤梨醬,一件就配上新鮮藍莓。芝士味比較light,餅底較甜。慢慢享受下外面既街景,慢慢嘆,都係一個對自己既獎勵。呢度既飲品有好多酒類選擇,牆上亦有大電視,睇波短聚一流,下午食就好chill,夜晚食應該好有feel。