2021-04-06
復活節長假期最後一日,今日午餐就簡簡單單去銅鑼灣既MOO MOO Plus搞掂。呢度黎過兩次,第一次新開張平日午餐黎簡直係又平又正。今日係公衆假期,無平日午餐餐牌。主餐牌有前菜,沙律,pizza,漢堡包,燒肉,意粉,甜品同飲品。每種菜式都有幾款選擇,而漢堡包既選擇特別多。食肉獸薄餅 $128薄餅有5款,可惜Moo Moo+ 已經賣晒,如果唔係一定試個款。Pizza新鮮熱辣出爐,批料都唔少,餐牌寫明有香腸,意大利辣腸,肉丸,芝士,意大利番茄醬。一開六塊,中間加左少少沙律菜喺面。意大利辣腸片至少有八塊,肉醬都唔少,不過冇菜單上面寫嘅香腸。芝士同番茄醬足夠,所以完全唔乾。餅底唔係超薄個d,不過都唔算太厚,都好脆口。配MM+特製沾醬,其實係沙律醬,批邊食剩用黎點就最啱。都算係一個唔錯既pizza。經典之堡 $108 加煎蛋 +$12 蘑菇 +$15漢堡包既選擇特別多,加配有唔少選擇,可以加錢要芝士,煙肉,煎蛋,蘑菇,甚至漢堡扒。我地揀左個普通漢堡另加自選配料。餐牌寫明經典之堡配料有優質安格斯牛肉,芝士,番茄,生菜同Moo Moo 汁。上層塊包明顯烘過,超脆口,牛油味又濃。包下面就係煎蛋同蘑菇片
食肉獸薄餅 $128
經典之堡 $108 加煎蛋 +$12 蘑菇 +$15
經典之堡 加煎蛋,蘑菇
漢堡包既選擇特別多,加配有唔少選擇,可以加錢要芝士,煙肉,煎蛋,蘑菇,甚至漢堡扒。我地揀左個普通漢堡另加自選配料。餐牌寫明經典之堡配料有優質安格斯牛肉,芝士,番茄,生菜同Moo Moo 汁。上層塊包明顯烘過,超脆口,牛油味又濃。包下面就係煎蛋同蘑菇片。再下面就係自家製手打優質安格斯牛肉漢堡排,唔記得叫半生熟,不過塊漢堡排都煎得唔錯,外脆但肉汁仍然可以鎖住,連埋熱融芝士同甜甜地嘅焦糖洋蔥食都幾好。
經典之堡 加煎蛋,蘑菇
下面有兩塊番茄片,生菜一片,好味既Moo Moo 汁同最底層既包。雖然有膠手套提供,但係我哋都決定用刀叉食保持儀態,哈哈!經典之堡都唔錯,下次建議唔洗加煎蛋或蘑菇。隨碟附送加左黑甜醋既沙律菜同車厘茄。
經典之堡 加煎蛋,蘑菇
今次第一次坐入面,原來入面都有唔少位。今次食個兩樣菜式都唔錯,下次再嚟試新嘢先。