2010-06-12 9 瀏覽
糖百府, 佢開左咁耐我只係食過一次. o個排新開貪新鮮.講真我又覺得冇咩特別, 一個咁既刨冰賣差唔多$30, 真係好貴.今日同朋友食完飯再食糖水, 朋友話不如食糖百府. 咁多個人話好, 我都無謂掃興.朋友話自選刨冰較好, 最好就係牛奶刨冰加醬.就信一信吧. 牛奶刨冰加茉茶醬 (茉茶實冇死啦掛), 加可可米同小丸子.黎到竟然係怪獸咁樣樣, 螢光綠色, 好似怪獸定異形d 口水鼻涕咁樣. 再加上d 可可米, 好似生野咁.睇到個樣都唔想食啦. 當然叫左都要死哽.嘩, 超爆甜… 得個甜字. 一d 苿茶味都冇. 牛奶冰就正常.搞到要撥開面頭d 綠色, 食晒入面d 冰同配料就算.點解咁都做得出. 邊個發明d 咁既色素出黎, 真係好核突.完全又係大陸d 化學原料黎. 同被揭發冇奶冇茶既珍珠奶茶有二曲同功之妙.睇黎除左戒珍珠奶茶, 都要戒埋哩d 咁既雪花冰. 不過本身都唔鍾意食.
糖百府, 佢開左咁耐我只係食過一次. o個排新開貪新鮮.

朋友話自選刨冰較好, 最好就係牛奶刨冰加醬.

睇到個樣都唔想食啦. 當然叫左都要死哽.
搞到要撥開面頭d 綠色, 食晒入面d 冰同配料就算.

點解咁都做得出. 邊個發明d 咁既色素出黎, 真係好核突.
見到個樣都唔想食
2010-05-13
$26 (宵夜)