2012-06-27 78 瀏覽
成日聽朋友講Betty's Kitchen 好好食見約咗幾個舊同事食 brunch, 又唔知食得然心血來潮, 見很久又無食過 Benedict.上網search, 見到 Betty's Kitchen 有. 立刻打電話迎訂邌到打開menu果然有我最想食的 Benedict.佢哋有兩款Benedict - Classic eggs Benedict (水煮蛋火腿鬆餅)/ Smoke Salmon Benedict (水煮蛋煙三文魚f鬆餅)我最後選咗Smoke Salmon Benedict (水煮蛋煙三文魚f鬆餅), 感覺好似好味d.佢哋用一片烘過的麵包代替English Muffin,用煙三文魚,poached eggs和Hollandaise sauce覆蓋之,賣相令人垂涎欲敵!輕輕用刀一切,蛋黃汁順勢留到碟上,成隻碟比黃黃的蛋黃汁覆蓋. 鬆軟的麵包將蛋黃汁吸收了, 和咸咸的煙三文魚. 每一口都唔同的層次感.
成日聽朋友講Betty's Kitchen 好好食
見約咗幾個舊同事食 brunch, 又唔知食
得然心血來潮, 見很久又無食過 Benedict.

邌到打開menu果然有我最想食的 Benedict.
Smoke Salmon Benedict

2012-05-20
$180 (早餐)
Smoke Salmon Benedict