行到餐廳樓下見到某賓館嘅大招牌以為去錯,好彩樓梯有搶眼嘅錄色貼紙先無摸錯門釘。作為蟲二嘅姊妹店,餐廳融合各國嘅烹調手法,呈現食物嘅本味,創作出別具心思嘅菜式,得呢度先食到㗎咋。想試嘅記得先上網訂座,無得walk in (っ˙༥˙)!𖦹 牛油果煙三文魚他他配脆餅杯 $85將脆餅整碎,配上放上綿滑嘅牛油果醬煙三文魚他他,口感豐富。他他以多款香料調味,亦加入了sour cream,食落毫不單調。𖦹 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋 $115閨蜜叫佢做墨西哥西炒飯,連辣度、煙燻香、偏甜偏酸都有得揀,我地就試咗微辣偏酸。賣相同paella有幾分相似,但入口係濃烈嘅香料味,加上橄欖、黑豆,滿滿嘅異國風情,非常濕潤唔乾,燉牛肉亦非常軟腍。𖦹 MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅 $108bunuelos係拉丁美洲嘅特色食物,係空心嘅脆餅,加上花生、香蕉、朱古力醬,尤如食緊nachos 加香蕉船!𖦹蜜桃冰茶 $60 有一層厚身嘅泡沬,非常refreshing而且唔會過甜。𖦹 紅莓水果酒 $60 無酒精嘅sangria以紅莓汁為主調,加上蘋果、青檸、橙及藍莓等水果,酸酸甜甜,果味濃郁。

𖦹 牛油果煙三文魚他他配脆餅杯 $85

𖦹 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋 $115

𖦹 MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅 $108

𖦹蜜桃冰茶 $60

有一層厚身嘅泡沬,非常refreshing而且唔會過甜。

𖦹 紅莓水果酒 $60

2023-01-27