2016-06-27 1575 瀏覽
倆口子去慶祝紀念日。想搵到靜靜地又坐得舒服的地方食下野。記得之前黎過Alfafa食飯,地方算大,啡木的裝潢同柔和的燈光,主打健康食物味道又唔會太淡,選擇多,有單人dinner set、二人餐(飯、意粉、pizza任君選擇)。因為之前d大時大節會有特別menu,價錢貴一個double都有,所以之前聖誕、新年、情人節d日子都食唔成。正常價錢的menu唔同的配搭令人花多眼亂,因為有兩個人所以可以食:1個2人set / 2個1人set / 單點main menu 加錢變set。因為二人set都要368(而入面既main course唔係特別中意食)所以最後都係叫1人set加少少錢有甜品同小食。同叫個二人set包含既野係一樣 (湯 + 沙律 +1個小食+ 2個main course +甜品+飲品)。我叫左個漢堡,不過成個包都唔係太熱,只係暖暖地,而煙肉又熟到燶燶地唔食得,個芝士似就咁放上去,因為個包唔熱溶唔到塊芝士。塊牛肉唔係煮到全熟,入面有少少紅不過無血水,唔韌肉質有d鬆散。不過勝在個包皮夠脆,成個食落又唔會好dry。以唔係專賣漢堡,整體來說都可以接受。而薯條的色水就咁睇都係淡黃色唔似用千年油
倆口子去慶祝紀念日。想搵到靜靜地又坐得舒服的地方食下野。

前菜 - 沙律
美國牛肉漢堡
而薯條的色水就咁睇都係淡黃色唔似用千年油去炸,而食落同睇個盤都唔油。
tiramisu
甜品無得揀既,係tiramisu,個人唔係好喜歡有酒味的tiramisu,呢個食唔出有酒,幾好味。
題外話/補充資料: 今晚有好多一家大細既聚會,我地附近都坐左好多小朋友。雖然唔係太嘈都仲可以傾到計,但係有小朋友在餐廳內不斷走動。
2016-06-24
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日