2015-04-01 8715 瀏覽
近來工作又忙又累,想對自己好D,便約了Friend出來食野傾計。想嘆下HEA下最好當然係Afternoon Tea啦~~朋友選了在圓方的Mango Tree,位置有點難搵,其實由ICC入返商場會近D。我地有訂位不過我都早到左15分鐘但都可即時入坐。餐廳裝潢屬上佳質素,店內嘅佈置及擺設充滿泰式風情,樓底好高仲好開陽tim。服務員好nice 比了落地玻璃位我地,今日仲要好好陽光~真Lucky~~桌上小花+陽光真係好~~Afternoon Tea兩位HK$398,包括兩杯泰式特飲。放得精美的三層架!一上桌便被大蝦吸引了。首先食咸點 :-蒜蓉胡椒蝦 - 惹味的蒜蓉 + 胡椒 = 好味~~強烈推薦Really Nice ~!香脆米餅蝦肉醬 -炸米餅配上個醬汁~好正!香茅雞翼 - 外層的脆脆很crispy, 岩岩好,唔會好乾。中層是沙津泰式香草辣炒帶子 -好新鮮的材料,肉質很彈牙,香草和香料味十足!大蝦沙律伴海鮮醬 - 清甜開胃屬於酸辣度適中的幾醒胃。青芒果煙三文魚沙津 - 有少許酸辣,配上煙三文魚味道清新~好fresh。試埋甜品,發覺味道真不錯~~甜品有南瓜布甸,香芒糯米飯及椰汁西米糕,感覺正宗
想嘆下HEA下最好當然係Afternoon Tea啦~~
桌上小花+陽光真係好~~
放得精美的三層架!一上桌便被大蝦吸引了。
首先食咸點 :-
香脆米餅蝦肉醬 -炸米餅配上個醬汁~好正!
中層是沙津
大蝦沙律伴海鮮醬 - 清甜開胃屬於酸辣度適中的幾醒胃。
試埋甜品,發覺味道真不錯~~
甜品有南瓜布甸,香芒糯米飯及椰汁西米糕,感覺正宗。
餐廳服務員非常有禮貌同細心,唔叫都幫我地加水,抵讚 ~由於坐位頗舒適,吃完後繼續坐度同friends吹水聊天,吃著傾著,人也像到了泰國泳池邊享受悠閒時光中,果然是不錯。
裝潢食物均屬上佳質素是高檔嘅泰國餐廳。兩個人來說,份量足夠,真係超正~ 好滿足~~下次可再來試他們其他的~~
2015-03-29
  • 蒜蓉胡椒蝦