2023-05-01 1592 瀏覽
12點一開門無乜人 叫咗蠔仔粥 鹹魚雞粒炒飯 阿媽魚湯 之後見啲嘢咁好食再加個蒜蓉粉絲蒸蟶子阿媽魚湯鮮甜濃郁好奶白,但絕對唔係加花奶,真材實料,無腥味。蠔仔粥d蠔唔可以叫仔,因為好大粒!勁新鮮又乾淨,湯底係豬骨同蝦淆制,同出面嗰啲雞粉湯好大分別鹹魚雞粒炒飯即叫即炒,夠鑊氣。好多小細節位都睇到店家的用心,鹹魚磨得好細,有鹹香,但唔會好似平時喺出面食鹹魚雞粒炒飯咁 突然食到一兩啖好鹹,雞都整到微焦香,好正!之後再追加蒜蓉粉絲蟶子(篇野係等蒜蓉粉絲蟶子寫,所以之後再分享)同大廚傾計,佢好humble同我哋分享食材處理、煮食方法,睇得到佢哋嘅熱誠同用心,最鍾意幫襯呢啲香港local用心嘅小店,希望大家多啲幫襯,等佢哋一直可以做落去。大家加油!

大家加油!
蠔仔粥