2011-04-12
今日lunch太肚餓, 所以就選擇左來牛陣打邊爐!12:50來到, 不用等位, 但講明入座計一小時要交木台。 環境 環境都算okay, 但拎任食配料的地方很細, 而且夾食物的夾又不夠, 添醬油的地方好混亂, 醬油冇哂又冇人fill....差! ! ! 服務 待應服務認真一般, 除了落單, 及來埋單外, 待應根本就冇過來我地o個邊~d水飲完勁耐冇人fill, 最後要自己行去fill水....差! ! !食物 我地兩個人叫左最平的$48日式清湯+普通牛/豚肉 set.我地要左一碟牛及一碟豚肉。 清湯底 真係名副其實的"清湯", 什麼配料都沒有, 只有湯, 不過味道不錯, 甜甜地! ! !牛肉 / 豚肉 唔知係咪唔好彩, 上個月黎食d牛都仲okay, 肥瘦適中, 有少少雪花, 今次的就差得恐怖~ 又韌又"鞋"口豚肉就比牛肉okay少少, 唔知係咪因為豚肉有部分太肥, 所以配了半碟勁瘦豚肉。結果係一半勁肥一半勁瘦.....唉....比起碟牛, 起碼唔韌, 食得落口囉! ! !配料 各式菇類, 各式蔬菜, 魚蛋, 腸仔, 南瓜, 蘿蔔, 芋頭, 豆腐, 仲有魚柳。麵有烏冬,幼麵, 粉絲。仲有牛肉
12:50來到, 不用等位, 但講明入座計一小時要交木台。
食物
我地兩個人叫左最平的$48日式清湯+普通牛/豚肉 set.
我地要左一碟牛及一碟豚肉。
清湯底
牛肉 / 豚肉
今次的就差得恐怖~ 又韌又"鞋"口
配料
麵有烏冬,幼麵, 粉絲。仲有牛肉粒炒飯!
其中魚柳好好味, d肉好滑!
另外有Dreyer's雪糕任食, 可加朱古力醬, VERY GOOD AR! !
***不過要留意LUNCH差不多到2:00PM時就有很多人在排隊拎雪糕, 因為限時關係, 拎得雪糕來都食唔切*****
P.S. $48任食雖然幾抵, 但因為限時1小時, 實在食唔到幾多, 加上服務 & 食物質素又麻麻, 真係要改善! ! !