2016-06-28
好鐘意食呢間既Hotcake,一黎同而家坊間大堆雪糕生果包裝下的日式pancake 比較,價格貼地,而且撲素內容更能測試出Hotcake 本身既味道同質素,之前亦食過味道完全係M記個隻但價錢唔平。個人認為早/下午茶最抵食,等到三點再encore Hotcake。其實最近食既已經冇在2015年頭第一次食咁正,個次早上的Hotcake 煎到又厚又脹,金啡色,似足日本個種,而且yogurt 上面既cooked fruit(好似係blueberry) 又足料。之後再食已經冇首次試咁驚人,但依舊在水平之上。當中最吸引人係佢既fresh cream,超超好味,唔係單一牛奶味,有種honey加果仁既香甜。Iced mocha 唔甜有咖啡香,正環境:weekend 既金鐘都幾好坐單點$40,要飲品係$45,另加一咖吔多士就not good, 同我係沙巴食既仲差十幾條街,因為主角咖吔醬吾好味⋯
Iced mocha 唔甜有咖啡香,正
環境:weekend 既金鐘都幾好坐
單點$40,要飲品係$45,另加一
Hotcake with yogurt /honey and fresh cream