2018-08-26 45 瀏覽
Burger Bar 位於中環蘭桂坊,這日 和朋友經過只想靜靜地吃少少嘢, 街口的餐廳太多人不是我們的首選。轉個灣見burger bar 靜靜的佇立著,即和朋友2話不說走入店內。店內座位不多,共以bar檯和高椅為主。今次和朋友來,叫了漢堡包,side dish 和飲品各2份。USDA Certified Angus Double Decker Burger 牛魔王漢堡朋友 是大食王,當然要叫個牛魔王漢堡。牛魔王漢堡有雙層安格斯漢堡, 漢堡外層煎得惹味, 一切落去個漢堡包時肉汁滿瀉,超級juicy,肉質鮮嫩之餘而又帶點粉紅。另外又有 蕃茄洋蔥和生菜,配埋兩塊半溶的車打芝士, 百般滋味在口裏。另外又叫了 大蘑菇漢堡。麵包有烘過, 面層有黑白黑白的芝麻,包身軟熟,中間除了夾著厚厚 而又肉味濃郁 的安格斯漢堡扒,配埋滑嫩而又帶豐富菇汁的大啡菇, 食到成口都係肉汁非常好食。另外凡惠顧漢堡,可以加配半份量的side dish, 我們叫了半份意大利沙律和半份薯條意大利沙律菜新鮮開胃,而炸薯條我們叫了原味,薯條是粗身的,即叫即炸,脆卜卜 而又不會過鹹。最後我們叫了一罐薑汁汽水和一瓶apple cide
街口的餐廳太多人不是我們的首選。
店內座位不多,共以bar檯和高椅為主。

牛魔王漢堡

朋友 是大食王,當然要叫個牛魔王漢堡。
牛魔王漢堡

牛魔王漢堡有雙層安格斯漢堡, 漢堡外層煎得惹味,

牛魔王漢堡

另外又叫了 大蘑菇漢堡。
大蘑菇漢堡

麵包有烘過, 面層有黑白黑白的芝麻,包身軟熟,
大蘑菇漢堡

中間除了夾著厚厚 而又肉味濃郁 的安格斯漢堡扒,
大蘑菇漢堡

另外凡惠顧漢堡,可以加配半份量的side dish,
我們叫了半份意大利沙律和半份薯條
意大利沙律菜新鮮開胃,
意大利沙律

而炸薯條我們叫了原味,薯條是粗身的,
薯條

即叫即炸,脆卜卜 而又不會過鹹。
薯條

最後我們叫了一罐薑汁汽水和一瓶apple cider。
薑汁汽水和apple cider

總括而言, 這裏的漢堡包質素不差, 全部食物即叫即做, 小店誠意可嘉。
意大利沙律
薑汁汽水和apple cider