📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝LKF尼泊爾餃子Momo🥟🇳🇵吉列咖喱同海南雞飯味🍛🐓❞LKF新開‼️就係平時好多人企係度飲$20酒既位🤣(明既就會明👻)發現附近d舖頭都轉晒😳第一次食Momo🥟即係尼泊爾餃子🇳🇵外形好似小籠包 外皮比平時既餃子更厚 而重點在於醬汁🌿🌶🥢呢度既Momo仲有好多特別款 試齊港日泰西式既味道🌏🤤揀左雙拼可以試多d味🤪🥟𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐌𝐨𝐦𝐨 $88/98▪️🍛𝘒𝘢𝘵𝘴𝘶 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘊𝘶𝘳𝘳𝘺 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘔𝘰𝘮𝘰 (4.5/5)第一次見炸既Momo🤣點埋個咖喱sauce真係好似日式吉列炸雞既味😍熱辣辣又香脆惹味🤪▪️🍖𝘊𝘩𝘢𝘳 𝘚𝘪𝘶 𝘓𝘢𝘮𝘣 𝘔𝘰𝘮𝘰 (4/5)羊肉羶香😍一咬爆晒汁💦點叉燒甜醬好似北京填鴨個醬😬▪️🐓𝘏𝘢𝘪𝘯𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘔𝘰𝘮𝘰 (4/5)除左雞絲仲有隻飯入面🤯🍚🐓配薑蓉食 真係有海南雞飯既感覺 幾特別唔錯🥰▪️🧀𝘚𝘸𝘪𝘴𝘴-𝘐𝘵𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘍𝘰𝘯𝘥𝘶𝘦 𝘔𝘰𝘮𝘰 (3/5)入面係硬芝士塊 再點半溶芝士🤯芝士充滿酒香(我麻麻地👀)🥴呢款相對失色因為芝士好快硬左😢同埋味道較單一👌🏻🌯𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐑𝐨𝐠𝐚𝐧 𝐉𝐨𝐬𝐡 𝐑
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕
❝LKF尼泊爾餃子Momo🥟🇳🇵吉列咖喱同海南雞飯味🍛🐓❞

🥟𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐌𝐨𝐦𝐨 $88/98

Signature  Momo
Signature  momk

▪️🍖𝘊𝘩𝘢𝘳 𝘚𝘪𝘶 𝘓𝘢𝘮𝘣 𝘔𝘰𝘮𝘰 (4/5)
羊肉羶香😍一咬爆晒汁💦點叉燒甜醬好似北京填鴨個醬😬

Lamb  rogan  josh  roll
🌯𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐑𝐨𝐠𝐚𝐧 𝐉𝐨𝐬𝐡 𝐑𝐨𝐥𝐥 $108 (4/5)
好多羊肉😍食到底都有 不過有幾舊羊較韌🙈仲有薯仔🥔雞蛋🍳配咖喱sauce 口感軟綿綿 好惹味🤪

🧃𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 $26

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Momoz (蘭桂坊)
中環蘭桂坊6號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_中東菜
Signature  Momo