2018-02-23
K11 商場鄰近港鐵站,最近成為我行街食飯既熱門選擇之一。二樓和三樓都有幾間餐廳,今晚我們行了一圈選擇吃飯的地方,最後因為特別中意 BABY K Bora Seafood 既風格。它外面有張搖籃,行近睇,從外面亦可以透過落地玻璃,望到餐廳裏面寬大嘅空間同唔錯嘅情調。看來挺不錯。呢度主打海鮮,海鮮都係我地中意既菜式,入門口見到有個酒吧區,吃完飯還可以喝一杯,不需再找場地,很方便。最後就決定選擇左BABY K Bora Seafood ,成為我地周未既晚餐。入場後,店員友善地安排座位俾我地後,遞上餐牌介紹左今晚既特色 menu - 波士頓龍蝦二人套餐638/2 位 。密麻麻嘅套餐內容,睇上去非常豐富。有沙律、湯、波士頓龍蝦、兩樣主菜、甜品,仲要送埋紅白酒或雜果賓治兩杯!初初以為$638係一位嘅價錢,再細問之下,638元原來係兩位!驚喜價,馬上 order !波士頓龍蝦二人套餐638元, 兩位用沙律是鵝肝凱撒沙律。鵝肝是重點,重本之作,沙律份量足夠大。雜菇湯原本餐湯是龍蝦湯或周打魚湯,由於下午點喝了海鮮湯,店員很体諒地換了雜菇湯給我。濃濃的雜菇,用上很多雜菇,香味四溢,夠曬健康。龍蝦上場了,
K11 商場鄰近港鐵站,最近成為我行街食飯既熱門選擇之一。
密麻麻嘅套餐內容,睇上去非常豐富。
波士頓龍蝦二人套餐638元, 兩位用
沙律是鵝肝凱撒沙律。鵝肝是重點,重本之作,沙律份量足夠大。
雜菇湯
龍蝦上場了,我們選擇了芝士焗波士頓龍蝦,再叫了白酒相配!
以濃厚的芝士焗波士頓龍蝦,芝士迷必食!
芝士濃得可以拉絲,龍蝦肉焗後仍然爽脆無比,蝦味十足,而且波士頓龍大大隻,開邊後一人一半,加上蝦膏。滋味無比,值回票價。
主菜我們叫了香煎岩鹽五色胡椒西班牙黑毛豬梅頭扒配焗薯。
黑毛豬梅頭扒本身就是靚豬肉,信心的保證。香煎後的黑毛豬梅頭肉非常嫩滑,肉質軟屬多汁,簡單的灑上岩鹽,已經好好味。
另一主食叫了芝士海鮮意大利飯,海鮮之多,教人滿意。帶子、青口、蝦等等,以白汁做汁底的意大利飯,交足料,不錯!
甜品是朱古力蛋糕和吉子蛋糕。迷你份量,剛好填滿空間已所剩無幾的胃口。
總括來說這個波士頓龍蝦二人套餐非常抵食,而且用料足,選擇又多,大廚亦用心製作。
服務和環境亦非常適合約會或大班人聚會,有party room 空間十足!