之前喺旺角見到阿杏飯團已經好想試,今次去尖沙咀staycation喺附近行街時見到,就即刻買左兩個做下午茶😋😋😋😋—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 招牌新宿燒汁牛扒飯團 $38▐包得好靚,食果陣好方便😋😋飯團用左紫米好健康,口感煙煙韌韌,好似食梗栥飯咁,但唔滯😋薄牛扒甜甜地,配埋肉鬆、生菜、油炸鬼、菜脯,味道有層次而不膩😋▐ 芙蓉鹹蛋飯團$33▐雖然呢款係最平,但食落最有驚喜,鹹蛋咸香,配合配菜令成飯團味道更有層次,甜甜嘅肉鬆令飯團更美味😋😋▐ 阿杏奶茶 $23▐本身諗住見平平地就加杯飲品,估唔到都有驚喜,茶底唔錯,唔太甜。▐ 椰果四季春 $22▐四季春茶味清香,加埋椰果飲好有夏天特飲嘅感覺😋😋🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 店面小小,但有靚靚嘅打卡櫻花樹裝飾😍😍充滿日式風情,影相好靚💕🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店員友善,飯團包裝得好靚,仲細心地幫我地切開。💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 性價比高,食完一個已經好飽(搞到晚餐要遲d食😛)味道與健康並重,一定會再試其他款😋😋
—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :

▐ 招牌新宿燒汁牛扒飯團 $38▐

▐ 芙蓉鹹蛋飯團$33▐

▐ 阿杏奶茶 $23▐

▐ 椰果四季春 $22▐
四季春茶味清香,加埋椰果飲好有夏天特飲嘅感覺😋😋

• 新宿燒汁牛扒飯團