2022-01-27
成日見到好多呢間餐廳嘅打卡相,難得黎旺角,終於可以黎試下呢間浪漫情調餐廳🥰🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 : ▐ Singapore Laksa Fettuccine $85▐闊條麵有韌度,食落有嚼口得黎爽滑,每條麵都掛到汁,喇沙椰香帶少辣,大蝦同蘑菇份量都好多🥰非常好味!▐ Truffle Wild Mushroom Risotto $85▐黑松露味十足,飯粒軟硬適中,奶油味突出而唔漏💕▐ Lobster Rolls with French Fries $138▐麵包烤得香脆,龍蝦沙律啖啖龍蝦肉,醬汁帶微酸好開胃💕粗切薯條香脆不油膩🥰▐ J.Moon Pizza $128▐係我最愛嘅薄批💕加左溫泉蛋估唔到同pizza咁夾,爆晒餡令到成個pizza漲卜卜,拉絲芝士充足🥰係我近期最愛嘅pizza💕▐ Phoenix $58▐檸檬梳打配上蘋果汁,酸酸甜甜帶絲絲青瓜味,解渴又好味嘅打卡飲品💕▐ Latte $38▐即磨咖啡香濃而且拉花做得漂亮,餐廳雖然主打酒類,估唔到咖啡沖調得好好👍🏻🌐 𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 室內有浪漫波波燈天花,影相好靚💕每枱都有一盞三色月球燈,唔同色調影相影出唔同感覺🥰🥰打卡一流👍
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
黑松露味十足,飯粒軟硬適中,奶油味突出而唔漏💕
▐ J.Moon Pizza $128▐
▐ Phoenix $58▐
▐ Latte $38▐
🌐 𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 室內有浪漫波波燈天花,影相好靚💕每枱都有一盞三色月球燈,唔同色調影相影出唔同感覺🥰🥰打卡一流👍🏻室外有個特大平台,好適合happy hour relax下💕💕
💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 性價比極高嘅餐廳,食物具質素,我地兩人叫左4個main dish埋單都係500幾,好抵食👍🏻冇我地咁大食叫2main 1appetiser應該300蚊就ok👍🏻室內外都有打卡位👍🏻一定會再黎👍🏻👍🏻