2017-10-20
餐廳裝潢簡約,俾人一種悠閒舒適既感覺,放工之後嚟chill下,精神可以放鬆不少。同朋友一樣叫左dinner set。餐湯系羅宋湯,裏面有好多雜菜,濃濃既番茄酸香,一啲都唔馬虎。朱古力奶昔好濃朱古力味,少有地唔會過甜,而且好滑冇碎冰,質感再厚啲就更好!呢度出名咖啡又點可以唔試?Piccolo 嚟到已經聞到咖啡香,飲落濃濃既咖啡味,帶微微酸,苦味唔重,飲得出用上靚既咖啡豆,咖啡迷要試!菠蘿包burger真系第一次試!原本以為又咸又甜會好怪,但食落甜味其實唔重,所以唔會怪。菠蘿包烘得好脆,安格斯牛肉好鬆軟有鮮味,配埋double芝士,正呀!綠海灘上的巨型軟殻蟹既綠海灘其實系綠色既意粉!意粉軟硬適中,入口好香既羅勒味,不過略咸,軟殻蟹好大隻而且厚肉,仲好香脆,但都咸左少少。最後既甜品都有驚喜!畫上公仔好有心思!芝士蛋糕整成兩層,上層系藍莓芝士,比較軟身,似凍餅,下次系原味,實少少,似焗芝士蛋糕既質地,好味又特別!小店各樣食物都精緻好食,落左唔少心思,值得支持!
小店各樣食物都精緻好食,落左唔少心思,值得支持!