2017-05-03 662 瀏覽
希雲街附近有唔少特式小食店, 因為唔算近地鐵站, 所以比較少人會行到呢條街搵食。今日我就同妹妹專程行到希雲街搵下有冇咩正野食! 就比我見到呢間隱世cafe, 店內唔大, 座位較少,但食物款式都幾齊, 有All day breakfast、意粉、burger、小食、甜品、手工啤酒。牆上掛左部份食物既實物圖, 我地就揀左三款賣相吸引既黎試試~【好日特製流心芝士炸魚薯條】HK$98芝士炸魚好大條, 炸至金黃脆卜卜, 炸皮好薄, 沒有油林林既感覺。一切開, 流心芝士慢慢流出, 魚質好滑, 外脆內嫩正好形容呢個炸魚。香滑而濃既芝士鹹鹹地, 連埋炸魚一齊食, 味道唔錯...薯條都是即炸夠哂脆~呢度既Burger雖然款式唔多, 但烹調手法跟其他地方有d唔同, Burger可以再自選沙律/薯條...我地order左兩款呢度推介既burger:【特調花生醬爽瓜瓜芝士牛肉漢堡】HK$85第一次食有花生醬既漢堡包, 花生醬取代左傳統沙律醬, 感覺好特別;雖然用花生醬做醬料, 但完成無漏既感覺, 而且味道好夾!瓜方面係用左好多片既青瓜, 好爽脆, 增加口感;牛肉唔實肉好juicy!【酥炸軟殼蟹自家製芒果莎莎漢

【好日特製流心芝士炸魚薯條】HK$98

好日特製流心芝士炸魚薯條
流心芝士慢慢流出

, 魚質好滑, 外脆內嫩正好形容呢個炸魚。
香滑而濃既芝士鹹鹹地, 連埋炸魚一齊食, 味道唔錯...
薯條都是即炸夠哂脆~

【特調花生醬爽瓜瓜芝士牛肉漢堡】HK$85
特調花生醬爽瓜瓜芝士牛肉漢堡

牛肉唔實肉好juicy

【酥炸軟殼蟹自家製芒果莎莎漢堡】HK$88

酥炸軟殼蟹自家製芒果莎莎漢堡

好多時食burger九成都落沙律醬/燒汁, 但呢個burger就用左自家製既芒果醬取代左沙律醬。漢堡外層烘至微脆, 加上新鮮爽脆既生菜同蕃茄雙重咁夾住原隻軟殼蟹, 增添清新感
, 還有即炸軟殼蟹好脆, 自家製既芒果醬甜甜的, 還帶些少果肉碎, 其他地方真係好少可以食到!
2017-05-03
好日特製流心芝士炸魚薯條