1K
2022-03-31 212 瀏覽
作為港女梗係愛hightea打下卡,其實食港女tea都唔洗下下要酒店級既,出面其實仲有好多選擇,仲幾抵食添!今次去左依間樓上餐廳,環境舒適,卡位超闊落,落地玻璃窗透光度高。叫左個三層架tea, $328包括咸點,甜點同埋炸物。另配士多啤梨果醬,鮮奶油同埋泰式辣醬。🍰甜點🍰🍮伯爵茶奶凍🍪馬卡龍 🍩冬甩 🥧貝殼蛋糕 🍫brownie 最中意伯爵茶奶凍,茶味清香食落無咁大負擔,仲有貝殼蛋糕外脆內軟,口感好好。🧂咸點🧂🐟鱘魚黑魚子煙三文魚他他🐟 🦐雞尾酒大蝦🦐 🍄蟹肉蘑菇酥皮盒🍄一定要野卡因為有黑魚子又加左金泊,精緻又高貴,味道咸香鮮味。雞尾酒蝦酸酸的帶微辣,彈牙美味。🍖炸物🍖🍢沙嗲雞肉🍢 🧀芝士棒🧀 🧀芝士焗青口🧀 🍗蒜香雞鎚🍗炸物香口,特別係雞鎚整得好惹味,沾埋泰式辣醬仲好食。芝士棒流心拉絲,邪惡! 食完咁多咸甜點,我就揀左個玫瑰花茶,清香味道清一清口腔。朋友就叫左杯Latte去配甜品,就咁就chill左個下晝♥️

🍰甜點🍰
🍮伯爵茶奶凍