2018-07-27 971 瀏覽
有時間就要對自己好d, 所以就要食好d. 貴d 可能食物質素好dd, 好似係,除非唔係。於是黎 Moreish & malt,鋸個扒。我揀左rib eye,要五成熟,跟餐湯棄沙律。嗌完餐,竟然有前小點心,香草包。香草包除左香草,仲特別加左蕃茄乾碎,所以味道特別香濃,而且用左好麵粉,質感寧舍軟熟。仲有靚既黑醋同欖油可以沾配。餐湯係甘筍番薯忌廉湯。甘筍番薯blend埋一齊好甜,加埋忌廉更香更滑,不過如果可以濃稠d應該更好。肉眼扒與薯條,份量賞心悅目,唔洗再被逼節食減肥,真係好開心 😍 可惜扒煮得麻麻,rest既時間未夠,一切開就出晒汁,仲唔係我叫既medium rare,有少少熟左d。不過唔緊要,我諗個廚都係為我好,為我健康著想而煮熟少少。因為食落無咩肉香味,只係無味既雪藏肉。而最驚..喜?!係食到尾既時候,最尾果兩啖有海鮮味 😳 大家估下係咪爐頭燒完海鮮後又即刻燒扒?! 我無理照食左,同日加第二日都無事 😁🍀 全餐晏盛惠$185,Ok 囉,但唔抵。如果包加豪華靚景同裝潢,咁可能會食得Gur d,可惜現實無。🤷🏿‍♀️

2018-07-26