2021-07-01
————————————————————————-🔺難得約咗朋友去旺角,身為梳夫厘控,行過見到有四款超吸晴靚靚梳厘夫班戟,dun say so much▶️秒拉frd入去try啦🌀雖然甜品才是重點,但因為未食野,我地都叫咗啲主食先,意外發現佢地嘅主食都相當唔錯喎!🧡我地簡咗香烤大蝦扁意粉同西班牙豬鞍流心芝士黑漢堡~(名係唔記up) 簡單點評,大蝦食落香口yummy,唔會好有急凍食品感覺,個汁都好夾。 黑包嘅質素都唔差,所有材料配搭一齊出來嘅味道是好食的,不過欣賞個薯條多啲,真薯仔🥔香~〽️重點主角出場:1️⃣士多啤梨焦糖梳夫厘pancake 2️⃣宇治抹茶黑芝麻疏乎厘pancake🚼兩個梳夫厘都經過嚴格搖一搖測試,P A S S!兩個空氣感都好足,又係未靠近,蛋嘅香氣已經撲晒鼻😚而且賣相相當靚仔,未食都知好掂😍😍pancake嘅士多啤梨亦都相當新鮮,令整個甜品唔會太膩。 宇治抺茶味香濃,但我麻麻黑芝麻, 不過有小丸子同紅豆,正。最後記得加配埋個雪糕🍨就💯‼️🌓小結:呢到嘅梳夫厘係有料的,鐘意食嘅朋友快啲來試下,同埋佢唔至甜品咁簡單,野食都有質素🤙btw利伸半年前食 唔知宜加仲有冇~
〽️重點主角出場:1️⃣士多啤梨焦糖梳夫厘pancake
2️⃣宇治抹茶黑芝麻疏乎厘pancake
🚼兩個梳夫厘都經過嚴格搖一搖測試,P A S S!