2020-11-08 121 瀏覽
在附近做完嘢,咁啱又落雨.....行行下發現這間cafe,藍白英倫風好吸睛!! 而且開放式格局感覺令人煥然一新。見到有好多花牌應該係新開冇幾耐,位置在十分斜的分叉路口。其實入去只想避一下雨,飲杯啡hea 下,同時用notebook做下自己嘢,店員親切既態度讓我很自在,並沒有因為我只要一杯咖啡而安排我去bar table。可能這個鐘數唔係太多客人,多數都係附近上班族takeaway,讓我都可以安心開打開notebook做自己嘢,慢慢去嘆這杯咖啡,這杯 Flat white 啡味夠濃香,而且奶味適中不會蓋過啡味,入口smooth,飲完一杯竟覺唔夠喉 😂店員很親切地給了一杯水,之後仲refill了三至四次,我都有點不好意思 Haha 下次一定要試一下他們的handmade vegan banana bread 及其他食物先!

Flat white
Flat white