2020-09-11
哩間本身係日本宮崎食過既一間餐飯今日係沙田新城市中心再食😊坐位寬躺,坐得舒服美人鍋套餐抵食。438除左美人鍋外,仲可以係美人生春卷同美人壽司入面揀一款湯底原本係咁既樣,加熱後佢就好似平日打邊爐咁既樣。即使無加錢轉黃金骨膠原雞湯,個湯底壽喜燒但一樣充滿骨膠原,因為食食下飲埋個湯覺得黏黏地「美人牛肉鍋」。佢係壽喜燒湯底,食落都唔會太咸。食完又唔會太口渴,証明無咩味精。蔬菜們都好新鮮,其中比較特別既係紅芯蘿蔔。食落比平日既白蘿蔔爽脆,鮮甜。仲有澳洲牛肉,牛肉味比較重,牛肉既脂肪唔會太多,食落唔會有太油膩既感覺。「海老牛油果美人卷」食落有d小清新既感覺。因為佢有個熱帶醋同柑橘既特制醬汁。食落酸酸甜甜咁。入口首先有芝麻既香味,「鰻魚芝士三文魚卷」入面有大蔥。有d刺激既口感,加埋d芝士,減低左個膩胃,同三文魚子,鰻魚一齊食一啖好豐富咁,好多種味道夾埋左一齊。最頂既金箔令賣相更吸引「撫子」有甘甜既黃桃+檸檬+波子汽水好清新又唔會太甜「菖蒲」加入左茘枝同桂花既一杯美人雞尾酒賣相對女士好有吸引力,酒精味道又唔會太重
今日係沙田新城市中心再食😊
坐位寬躺,坐得舒服
美人牛肉鍋
海老牛油果美人卷
「海老牛油果美人卷」食落有d小清新既感覺。
因為佢有個熱帶醋同柑橘既特制醬汁。食落酸酸甜甜咁。
鰻魚忌廉芝士三文魚子卷
撫子
又唔會太甜
菖蒲
「菖蒲」加入左茘枝同桂花既一杯美人雞尾酒
賣相對女士好有吸引力,酒精味道又唔會太重