2021-02-27 544 瀏覽
今日難得放早,有時間去個happy hour。其實太和附近都有唔少高質酒吧嫁。呢度有波睇有酒飲又有串燒小食,星期五過黎呢d chill就最岩feel啦。話晒happy hour,最重要一定係個環境同埋杯酒,環境裝修好舒服,燈光較到剛剛好,柔和得黎又微暗,微暗得黎又唔會伸手不見五指。先叫野飲,今日想飲杯清淡d既,店員就建議飲apple cider 🍺 。比起普通街外罐裝cider,佢地既黎自愛爾蘭🇮🇪,飲落果然夠清,但亦有清香蘋果味,飲落好舒服😌,店員推介👍🏻。另外叫左杯san louise 白酒,白酒味道夠香,配埋小食同環境,星期五chill一chill最佳選擇!小食方面,價錢都算合理,串燒作為最佳既佐酒小食點可以唔叫呢?先叫左個安格斯牛小排,牛排燒到5成熟,外面香脆,入面仲有小小紅,送酒一流。之後店員仲推介我地試下佢地既培根蕃茄卷!!好正,培根既肉味配上小蕃茄既爆汁清新,兩者取到一個平衡,口腔遊走係油脂同清新之間。亦有叫啲蔬菜平衡下,燒露荀燒到剛剛好,露荀爽脆,食落香口。叫得燒烤,點可以冇燒茄子呢。茄子食落舒服😌,燒出黎唔乾,有足夠既水份,再加上蔥粒同味粉,正丫!

2021-02-26