2012-06-18 1 瀏覽
最開心星期五,放工後老公就會同我去開飯熱點開心飯~見Baby Café 近排咁旺場,所以我對呢次開飯都幾期待咖。店方安排左二人梳化位,一入座已經幾滿意。老公叫左美國鐵板牛肩扒配日式照燒汁 (轉碟上) ,我就叫左鵝肝墨汁意大利飯牛角飽,十足十o係日本食到的水準,最滿意係個飽~黑松露野菌忌廉湯,我覺得唔係幾夠熱。另叫了日本十勝芝士焗西蘭花作小食,原本以為份量唔會多得去邊,點知上檯個下都幾OK. 不過西蘭花出水,個汁被弄稀了~老公叫的牛肩扒,我試了一小件,肉質結實,味濃。伴碟的薯菜製作唔 HEA~而我叫的鵝肝墨汁意大利飯,份量可以,鵝肝煎得未夠脆邊,個飯就冇乜味,不過夠料(菇類)~跟餐的Jasmine tea 好清甜,雖然有d人工味,不過待冰融化後,會更易入口。甜品叫左玫瑰棉花芝士餅,一上檯個刻忍唔住嘩嘩聲,靚 到唔捨得食,cheese cake 味道似 New York Cheesecake, 不過texture 軟身一點,芝味尚算濃厚。服務員有禮認真,環境好舒服~
最開心星期五,放工後老公就會同我去開飯熱點開心飯~

店方安排左二人梳化位,一入座已經幾滿意。

牛角飽,十足十o係日本食到的水準,最滿意係個飽~

黑松露野菌忌廉湯,我覺得唔係幾夠熱。

服務員有禮認真,環境好舒服~
題外話/補充資料: [b]唯一唔好的,就係1.5小時的時限對於會 order dessert 的食客來說趕了點,如果order dessert 有個 flexibility extend 多15 mins 就好了~ [/b]
2012-06-15