2017-08-13
這間餐廳位於K11附近,非常就腳,是夜帶honey黎慶祝食生日飯,很有情調呢!餐廳有live band ,可惜撞唔岩時間睇表演。部份小食分左bite 同full, 我地點左兩個小食,要bite的份量就夠了。先黎既係我地點既mocktail, 粉紅色果杯係left ice, 材料有honey最愛既籃莓同紅莓,入口果味濃。而我點既係crazy juice , 味道較honey點的那杯甜。香蒜辣椒欖油煎大蝦配多士,多士香脆唔左講,最正既係橄欖油加左香蒜同辣椒味道濃烈,大蝦完完全全索左香味,脆上多士,口感同味道都係滿分呀!黑毛豬肋骨雖然點既係bite size , 但份量比想像中多,足足冇四節骨!而且仲有炸薯條同沙律作配菜,夠哂抵食!主食點烤黑毛豬扒7成熟,豬扒好厚,比手掌還要長!豬扒入口烤香滿載之餘,仲好juicy,肉味濃郁,比和牛更好味呀!帶子煙肉蘆筍蒜片鮑汁扁意粉意粉清清地冇咁heavy。最愛既係蘆筍切成片,加左蒜片同鮑汁一齊煮去除左蘆筍既青味。意粉入口有嚼勁,水準不俗。主角北海道鮮帶子勁大粒,仲有3隻之多,好抵食!帶子肥大肉厚,輕煎過令帶子表面入口更香,口感爽嫩。整碟意粉賣相不但吸引,