2022-12-23 75 瀏覽
最近將軍澳南又新開左一間cafe, 今日就去食咗個lunch,店內唔算好大,對外係落地玻璃,有自然光射入成個feel好舒服。Lunch set有沙律、前菜、湯可以三揀二,🌟關東煮、沙律、蕃茄湯我哋叫咗兩個set就可以試晒三款,前菜係關東煮,有蘿蔔、蒟蒻、竹窩輪、豆腐,蘿蔔幾腍。蕃茄湯茄味濃郁,仲有麻醬沙律🌟原隻龍蝦尾龍蝦汁燴意粉 $208意粉汁creamy 濃稠,意粉軟硬適中,幾掛汁,上面有一個煎香左嘅龍蝦尾,龍蝦尾都幾爽。仲有少少蘆筍,味道唔錯🌟檸檬蜜糖醬龍蝦包配薯條 $218麵包焗到少少鬆脆,中間夾咗滿滿既沙律菜同切咗一嚿嚿嘅龍蝦,龍蝦肉夠彈,醬汁就帶少少甜,我就幾鍾意個醬汁。另外配左薯條同沙律,薯條跟咗個松露沙律醬。另外飲品coffee +$30,Non coffee +$25🌟Iced mocha🌟apple hibiscus tea飲品選擇唔算特別多,茶類都係成個茶壺咁上,蘋果花茶酸酸甜甜📍 GR8 (將軍澳)將軍澳至善街3號澳南海岸SAVANNAH Place地下G07B號舖

Lunch set有沙律、前菜、湯可以三揀二,
🌟關東煮、沙律、蕃茄湯

🌟原隻龍蝦尾龍蝦汁燴意粉 $208

🌟檸檬蜜糖醬龍蝦包配薯條 $218

🌟Iced mocha
🌟apple hibiscus tea
飲品選擇唔算特別多,茶類都係成個茶壺咁上,蘋果花茶酸酸甜甜

📍 GR8 (將軍澳)