2013-09-08 2552 瀏覽
系團購度買左呢間餐廳$78 二人英式下午茶,點知反到黎睇下其它人俾既食評,對佢既印象吾系太好~ 個日我地兩點四上到去( 下午茶兩點半開始 , 出面個reception 一個人都冇,但系就一陣煙味。上左樓梯之後人影都冇,我地仲以為佢摺左tim 後來我地終於見到一個金色頭髮既女侍應出黎接待我地。我地一坐低,佢就好殷勤甘俾左杯水我地,又幫我地order 野飲,服務態度好好! 我地坐低之後,就陸陸續續有人入黎幫襯啦,大部分都系好似我地甘用團購卷既,雖然系甘,個女侍應既服務依然好好 等左冇耐就有得食啦!頂層:意大行香草蕃茄多士(前)舖面既蕃茄沙沙好清新帶微酸,非常開胃 煙三文魚雜菜多士 (後)三文魚幾新鮮,但系佢又冇檸檬汁,又冇沙律醬,乾爭爭,怪怪的牛油果mousse卷 (左)呢舊野雖然樣子有D怪,但系咸咸地,淡淡地,又幾好食wo 中層: 迷你磨菇雞肉酥 (前)一改以往我對雞pie好漏既偏見,佢好light 得黎又不失牛油既香味,雞肉餡料亦不錯,拍手! 焗煙肉栗米批 (後左)煙肉栗米做得十分對味,入口酥脆,不俗~ 迷你牛奶鬆餅 (後右)真實同宣傳相不符! 宣傳個時影出黎系每人一個

後來我地終於見到一個金色頭髮既女侍應出黎接待我地。

等左冇耐就有得食啦!
頂層:
意大行香草蕃茄多士(前)
舖面既蕃茄沙沙好清新帶微酸,非常開胃

煙三文魚雜菜多士 (後)
三文魚幾新鮮,但系佢又冇檸檬汁,又冇沙律醬,乾爭爭,怪怪的

牛油果mousse卷 (左)
呢舊野雖然樣子有D怪,但系咸咸地,淡淡地,又幾好食wo

中層:
迷你磨菇雞肉酥 (前)

焗煙肉栗米批 (後左)
煙肉栗米做得十分對味,入口酥脆,不俗~

迷你牛奶鬆餅 (後右)
真實同宣傳相不符! 宣傳個時影出黎系每人一個,但系食個時每人就剩系得四分之一個!有偷工減料之嫌! 不過鬆餅入口鬆化,味道同口感確是不錯
,搞到我地到喉吾到肺!

底層:
Mini strawberry tart (前右)
不過不失啦,D 吉士醬比較淡而稀

雲尼拿小泡芙 (後)
裡面系雲尼拿吉士餡,味道甜而不膩

Tiramisu (前左 )
香濃咖啡味,夾著軟糯既mascarpone cheese,苦澀與香甜互相平衡,屬高水準之作~

由於佢系團購下午茶,所以對佢既期望本身吾系好高,但系出黎既食物,無論系口感,定味道,都屬中上水平,佢既服務態度亦不錯,所以值得一試架!

2013-08-25