2021-03-30 1265 瀏覽
#pb食在美孚Go With Your Flow☕近期大熱嘅文青cafe💕 對上一次去饒宗頤文化館係行市集 依家開埋呢間cafe仲增加左文化氣息❤️ 成間cafe裡裡外外都充滿打卡位 加上陽光嘅打持 真係影左好多靚相😍 本身怕週末去新cafe一定要等好耐 點知星期六下午去到即刻有位 唔使等🤩 不過食物質素有待改善🥺.睇番Openrice Menu 發現佢比試業期間多左食物選擇👍🏻 所以有d名係我自己作嘅🤣 食物、甜品、飲品散叫 冇set😊 價錢同平時cafe差唔多 唔係特別抵食🤪 同埋食物質素一般般🥺🔹Black truffle crab dip w/ toasts🍞細細件多士配黑松露醬😋 多士有8件 幾脆 黑松露醬有得自己加👍🏻 蟹肉就唔係太食到🙈 其實係一個幾簡單嘅菜式 所以$88感覺唔係太抵食🤣🔹Lobster pasta🦞好失望嘅意粉🥺 因為想試呢個 所以就冇食到最出名嘅lobster roll🙈 意粉份量正常 另外仲有龍蝦肉同露筍🤪 意粉食落偏乾身 一開始仲要係痴住一餅😐 最大問題係有幾條意粉煮燶咗 (仲要一上碟就睇到 help...) 😫 其實意粉個汁味道唔錯 不過整體已經扣
#pb食在美孚
Go With Your Flow☕

🔹Lobster pasta🦞
好失望嘅意粉🥺 因為想試呢個 所以就冇食到最出名嘅lobster roll🙈 意粉份量正常 另外仲有龍蝦肉同露筍🤪 意粉食落偏乾身 一開始仲要係痴住一餅😐 最大問題係有幾條意粉煮燶咗 (仲要一上碟就睇到 help...) 😫 其實意粉個汁味道唔錯 不過整體已經扣哂分🥺

🔹Matcha cheesecake🍰
當日有cake roll同cheesecake😋 Cheesecake都幾細件🙈 食落都重抹茶味 口感軟滑👍🏻

🔹Cold brew☕
🔹Dirty☕
兩款咖啡係正常嘅 黎飲下咖啡都幾chill🤪

講真 食物質素真係有d失望🥺 唔好浪費左咁靚嘅打卡環境😐 如果真係想黎 建議大家飲杯咖啡影相啦🤣

coffeeflow
荔枝角青山道800號饒宗頤文化館G座地下1及3號舖