2017-01-25 372 瀏覽
在諾士佛臺新開既日式餐廳,特別在於唔係食刺身,壽司甘簡單,仲有燒烤,串燒等,會試到比較特別既日式料理。濱燒2人前。 六點後送蟹蓋蟹膏同埋清酒。我同朋友都唔飲清酒,轉左兩杯提子梳打海膽熱身菜係一板加拿大海膽。份量都幾多有10件。附無鹽紫菜包住食。味道鮮甜,入口即溶,配上紫菜既爽口有好大既對比。海膽真係普通放題食唔到甘過質素!超滿足!雜錦天婦羅賣相相當吸引好似日式既鳥居。 有3隻大蝦,茄子,紫薯,秋葵等。 新鮮炸起,油唔太多。 而天婦羅汁酸酸甜甜,日本人食天婦羅會加埋蘿蔔蓉,而九井就將蘿蔔蓉加入天婦羅汁,味道加更清新。牛油果軟殼蟹卷有六大件,卷物外圍係牛油果同埋蟹子。牛油果夠熟唔會硬,壽司既牛油果要熟先好食。入面既軟殼蟹都新鮮炸好,而且填得好密好實,真材實料二人前濱燒有北海道蟹,鮑魚,扇貝,蠔同埋超大隻虎蝦全程有專人幫你燒,唔怕唔識燒浪費晒!蟹膏蟹肉燒上枱時有生雞蛋係上面。 燒之前職員會將生雞蛋同蟹膏蟹肉攪勻先燒。唔會燒到太熟,熱熱地就可以。 同一時間會烘埋2塊法包,之後就可以同蟹膏蟹肉一齊食。口感好滑,好鮮甜。加埋法包烘得好脆,味道一流建議可以將法包加至4塊,因為蟹膏蟹肉份量都幾多,2塊
在諾士佛臺新開既日式餐廳,特別在於唔係食刺身壽司甘簡單,仲有燒烤,串燒等,會試到比較特別既日式料理。
海膽
雜錦天婦羅
牛油果軟殼蟹卷
二人前濱燒
有北海道蟹,鮑魚,扇貝,蠔同埋超大隻虎蝦
全程有專人幫你燒,唔怕唔識燒浪費晒!
蟹膏蟹肉燒

建議可以將法包加至4塊,因為蟹膏蟹肉份量都幾多,2塊真係唔夠放
海鮮就係要新鮮!九井既海鮮真係新鮮到不得了!因為燒2隻鮑魚時我地發現佢地不停離殼自轉。 真係殘忍因為係生燒
可想而知係幾新鮮。
燒完後分成一塊塊甘食。 估唔到新鮮既鮑魚真係好有鮑片既味道!我一直以為果隻味係人工的,因為中式煮法用果皮煮完全食唔到鮑片味,生燒好食好多!
扇貝
燒到中途,扇貝微開,員工告知要拎返去廚房洗乾淨再拎出黎
為保新鮮同乾淨估唔到有甘多工序。
燒完之後職員又係好細心甘幫我地分開一舊舊,裙邊脆到飛起!
海鮮鍋
材料有蝦,蜆, 八爪魚,日式京面,雜菜。
天氣凍凍地,埋尾食返個海鮮鍋暖下胃的確唔錯
成個鍋好鮮甜,連湯底都飲埋。 飲完又唔覺得口渴,非味精湯。

估唔到高質素既日式海鮮餐0係諾士佛臺會食到,下次Girls Night Out 一定encore