餐廳: 八月花 (朗豪坊)
資訊:

晚餐我地試咗脆脆bb 豬, 每人一件仔. 好脆!另外試了其他小菜, 呢期做緊土樓懷舊美食, 試咗"梅菜扣肉", d 梅菜好正, 撈飯一流 土樓雞, 都 ok, 不太特別. 仲有其他小菜, 無咩特別, 不提.小菜份量偏細 (變相價格高), 枱與枱之間太迫, 直頭是椅背互相緊貼的.個湯用茶壺及茶杯上, 侍應幫我地酙湯時, 個杯突然烈開一半跌落枱面, 湯亦倒瀉到客人面前 , 嚇親, 攪到我都唔敢拎起個杯飲湯好在沒有傷及任何人. 侍應君真地補番3杯湯比我地, 事後亦有專人解釋及道歉呢間酒樓最吸引反而係甜品, 份量夠晒大, 一份可4-5人 share, 價錢亦很合理, 又有很多款式, 味道亦唔錯! 我地試咗 1) 祖母曲奇+雪糕 : 用一個大鐵 pan, 焗咗一塊巨型朱古力曲奇, 類似 brownie (不過係硬的), 再加上 5 球 vanilla ice cream, 幾好味(2) 糖絲蛋散 : 蛋散 + 彩色糖絲, 賣相靚, 味道好(2) 甜薄撐 : 好好味見到好多人叫 101 拿破崙, 好巨型, 好似好好味, 每次侍應拎住都好多人望 下次要試下.
晚餐我地試咗脆脆bb 豬, 每人一件仔. 好脆!

, 嚇親, 攪到我都唔敢拎起個杯飲湯

呢間酒樓最吸引反而係甜品, 份量夠晒大, 一份可4-5人 share, 價錢亦很合理, 又有很多款式, 味道亦唔錯! 我地試咗 :

(1) 祖母曲奇+雪糕 : 用一個大鐵 pan, 焗咗一塊巨型朱古力曲奇, 類似 brownie (不過係硬的), 再加上 5 球 vanilla ice cream, 幾好味
(2) 甜薄撐 : 好好味

下次要試下.